• MŠ - Projekt Čítame pre radosť

    Do fotogalérie bol pridaný nový album MŠ - Projekt Čítame pre radosť.

    Motivácia k čítaniu a vytváranie pozitívneho vzťahu ku knihám je v predškolskom veku veľmi dôležitá, obzvlášť v dnešnej modernej dobe, plnej technológií. Preto sa aj MŠ sa zapojila do projektu Čítame pre radosť, ktorého cieľom je vytváranie knižníc v triedach. Získaním finančného príspevku z projektu si mohli pani učiteľky vybrať množstvo nádherných kníh, ktoré už teraz aktívne využívajú na vyučovaní. K tomu nová knižnica a knižný kútik je hotový.

  • MŠ - stavanie mája

    Do fotogalérie bol pridaný nový album MŠ - stavanie mája.

    Posledný aprílový deň sa niesol v duchu tradícií stavania mája. Detičky v škôlke sa na tento deň pekne pripravili, viazali stužky, nacvičili tradičnú pesničku a celým školským dvorom sa veselo nieslo : Máj, máj, máj, zelený, pod oblôčkom sadený...! Ďakujeme krásne všetkým rodičom a dobrovoľníkom za pomoc pri príprave a stavaní mája.

  • Zápis do materskej školy 1.5.2024 do 31.5.2024

    Elektronicú prihlášku treba priniesť do základnej školy podpísanú oboma rodičmi  a potvrdenie od lekára.

  • Deň Zeme v škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme v škole.

    Naša planéta je naším domovom, o ktorý je potrebné sa starať. Niekedy netreba veľké gestá - pochody za ochranu prírody, ekologické aktivity obrovských rozmerov, stačí ak sa rozhliadneme okolo seba, upraceme si a zveľadíme svoje najbližšie okolie. Aj malé gesto môže mať veľký rozmer. Týmto heslom sme sa riadili tento rok pri príležitosti Dňa Zeme, ktorý sme oslávili tradične prácou v okolí školy. Okrem toho sa žiaci prvého stupňa oboznámili so spôsobmi ochrany životného prostredia a následkami znečistenia prostrednítvom ekoprojektov v réžii svojich triednych učiteľov.

  • Projekt "Čítame pre radosť"

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt "Čítame pre radosť".

    V rámci projektu Čítame pre radosť, ktorého cieľom je budovanie triednych knižníc v základných a materských školách sme ako škola získali finančný príspevok na zakúpenie knižiek. Aj týmto spôsobom budeme vytvárať pozitívny vzťah k čítaniu u detí v skoršom školskom veku a motivovať ich k objavovaniu príbehov prostredníctvom klasickej dobrej knižky.

  • Turistický krúžok "Túlavé topánky" - Dubnická 30-tka s klubom turistov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Turistický krúžok "Túlavé topánky" - Dubnická 30-tka s klubom turistov.

    Čoraz teplejšie počasie láka von a deti z turistického krúžku si slnečnú sobotu vychutnali v okolí Dubnice nad Váhom.. Zúčastnili sa oficiálnej turistickej akcie pod názvom Dubnická 30-tka (51.ročník). Za účasti ďalších turistov z turistických klubov si prešli tradičnú trasu tejto akcie a za účasť dostali oficiálne razítko.

  • Pytagoriáda - okresné kolo

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda - okresné kolo.

    Blahoželáme našim úspešným riešiteľom matematickej súťaže Patagoriáda, ktorí sa v okresnom kole umiestnili na úžasných prvých miestach. Tlieskame Miškovi Šeligovi a Filipovi Kalmovi, ktorí sa umiestnili na zdieľanom 2.-3. mieste a Natálke Výbošťokovej, ktorá sa umiestnila na zdieľanom 10. - 14. mieste.

  • Viedeň - prírodovedné múzeum

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Viedeň - prírodovedné múzeum.

    V druhej časti exkurzie sme navštívili prírodovedné múzeum na Maria Theresia Platz, kde si mohli žiaci pozrieť unikátne ukážky zo sveta prírody, postupný vývoj života na Zemi, vyskúšať si prostredníctvom moderných technológií ako by vyzerali v dobe kamennej, nazrieť do moderného laboratória.....

  • Kittsee - Viedeň historické centrum

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Kittsee - Viedeň historické centrum.

    Prvá časť exkurzie nás zaviedla do čokoládovne Kittsee a do historického centra Viedne. Vďaka šikovnému sprievodcovi sme navštívili naozalj veľa historických miest, mnoho sa dozvedeli a videli: Švédske námestie s kotviacimi výletnými loďami Twin City Bratislava - Viedeň, Námestie sv. Štefana a Dóm sv.Štefana so svojím okolím , kostol sv. Petra, unikátny obraz - mozaiku známeho obrazu "Posledná večera", budovu Sisi múzea, Hofburg, ľudové záhrady Volksgarten, Heldenplatz, najznámejšiu cukráreň Demel s originálnou receptúrou Sacherovej torty, námestie Maria Theresia Platz a mnoho iného. Okrem iného si naši žiaci mohli na vlastnej koži vyskúšať svoje znalosti nemčiny pri nákupoch v centre Viedne.

  • Hviezdoslavov kubín - okresné kolo Púchov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov kubín - okresné kolo Púchov.

    Recitačná súťaž Hviezdoslavov kubín má dlhoročnú tradíciu. Tento rok nás na okresnom kole reprezentovali Natálka Výbošťoková, Klaudia Eglyová a Lili Bátorová. Súčasťou súťaže bola krátka beseda so spisovateľom Valentínom Šefčíkom, ktorý bol zároveň členom poroty. Dievčatá veľká pochvala, boli ste veľmi šikovné.

  • Zápis do 1.ročníka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis do 1.ročníka.

    Ďakujeme, že ste si vybrali našu školu, budeme sa na vás tešiť v septembri budúci prváci!

  • Oznam - riaditeľské voľno pre MŠ a ZŠ

    Dňa 17.4.2024 (streda) bude v materskej aj základnej škole z technických príčin riaditeľské voľno. Deti sú automaticky odhlásené zo stravy.

  • Zábavná chémia - pokusy so vzduchom

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zábavná chémia - pokusy so vzduchom.

    Ako si vyrobiť kyslík? Prečo sa nedá nafúknuť balón vložený do fľaše? Prečo sa nevyleje voda z pohára, keď ho s papierom otočíme hore dnom? Ako nafúkať balón iným spôsobom ako fúkaním doň? Ako udržať lietajúcu loptičku dlhšie vo vdzuchu? Siedmaci zistili, že chémia môže byť aj zábava a pri pokusoch spojili vedomosti získané v chémii a fyzike.

  • Turistický krúžok "Túlavé topánky" - túra na Žrnovú

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Turistický krúžok "Túlavé topánky" - túra na Žrnovú.

    Naši turisti oprášili turistickú obuv a vydali sa spoznávať ďalšie okolie Lednice - z "lednických skalíc" (Skalky) cez Krásnu a Kamennú horu pokračovali na Žrnovú. Užili si opekačku aj pekné počasie.

  • Veľká vďaka za príspevky od SRRZRZ .....

    Sú v tom Vaše ročné príspevky , Vaše 2 %  a práca  združenia rodičov vo svojom osobnom voľne. 

    Kroje pre mš a príspevok na interaktívny dotykový displej na výčbu v ZŠ.

  • Zápis do prvého ročníka na školský rok 2024/2025

  • Finančná gramotnosť v triede

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná gramotnosť v triede.

    V rámci týždňa finančnej gramotnosti si naši najmenší prváci vyskúšali rôzne aktivity súvisiace s peniažkami. Osvojili si základné znalosti, ktoré im umožnia lepšie pochopiť svet financií predovšetkým v praktickom živote.

  • Futbal II.stupeň

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbal II.stupeň.

    Naši nadšenci futbalu z II.stupňa sa zúčastnili futbalového zápasu a popasovali sa s rovesníkmi. Boli vyrovnaným súperom a užili si športové dopoludnie.

  • Veľkonočné prázdniny

    Milí žiaci,

    v dňoch  28.3 - 2.4. 2024 budú veľkonočné prázdniny. Prevádzka ZŠ aj MŠ bude prerušená, nástup do ZŠ aj do MŠ po prázdninách je v stredu 3.4.2024. 

    Maľované vajíčko, pekný úsmev na líčko,

    k tomu zdravia dosť, peknú Veľkú noc!

    Prajeme pekné sviatky.

  • Noc s Andersenom

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom.

    Tradičná akcia, ktorá vždy poteší našich drobcov nemohla chýbať ani tento rok. 19. ročník rozprávkovej Noci s Andersenom sa uskutočnila 22. 3. 2024. Deti si užili nielen rozprávkovú noc, ale aj noc plnú prekvapení, napätia, dobrodružstva a odniesli si kopec zážitkov. Veľké poďakovanie všetkým učiteľom I.stupňa za prípravu a organizáciu. Už teraz sa tešíme na ďalší rok.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Zš s Mš J.A.Komenského Lednica
    Lednica 350
  • 0901 710 363

Fotogaléria